Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
13

Fonds voor Cultuurparticipatie subsidieert urban arts-talenten

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft 19 instellingen uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor een urban arts-subsidie. Het gaat om de instellingen die in de periode van januari 2013 tot en met april 2015 een subsidie ontvingen op grond van de meerjarige regeling Talentontwikkeling en Manifestaties, de regeling Versterking Actieve Cultuurparticipatie of de regeling Jonge Kunst. Voor al deze instellingen is een eenmalig bedrag beschikbaar van maximaal € 25.000.

Het doel van de eenmalige bijdrage is om de aansluiting van urban arts-talent op de beroepspraktijk te verbeteren. De bijdrage kan door de instellingen worden besteed aan het begeleiden van urban arts-talent dat de ambitie en het potentieel heeft om zich tot zelfstandig maker te ontwikkelen. Omdat het Fonds het belangrijk vindt dat de beschikbare middelen zo snel mogelijk ook werkelijk aan deze groep ten goede komen, heeft zij ervoor gekozen om deze bijdrage te verdelen over de betreffende 19 instellingen. Die hebben in de afgelopen periode van het Fonds een subsidie hebben ontvangen voor het uitvoeren van een ontwikkelingstraject in de urban arts, binnen een van de bovengenoemde regelingen.

De geselecteerde instellingen zijn inmiddels uitgenodigd om een aanvraag in te dienen. Dit is mogelijk tot en met 30 september 2015.

Terug naar overzicht