Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
13

Aanmelden BNG Bank Erfgoedprijs 2016 mogelijk vanaf 15 mei

Vanaf 15 mei tot en met 15 september 2015 kunnen gemeenten zich opgeven voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. De prijs is bestemd voor de gemeente, die erfgoed op de meest inspirerende wijze een structurele plaats geeft in haar beleid. Gemeenten kunnen zichzelf opgeven, maar ook anderen kunnen een gemeente voordragen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 25.000. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92.

In een aanmelding wordt gevraagd in te gaan op de algemene erfgoedvisie van de gemeente, de uitvoering van het beleid en de wijze waarop inwoners betrokken worden bij erfgoed. Gemeenten die door derden worden opgegeven, worden door Kunsten ’92 op de hoogte gebracht. Als de gemeente de voordracht accepteert, wordt om aanvullende informatie gevraagd over budget en financiën voor erfgoed.

Na de sluitingsdatum van 15 september buigt de jury zich over de inzendingen en nomineert zij vijf gemeenten voor de Erfgoedprijs 2016. De genomineerde gemeenten worden uitgenodigd hun erfgoedbeleid toe te lichten aan de jury door middel van pitches. Daarnaast worden de gemeenten onaangekondigd bezocht door de juryleden. De winnaar van de Erfgoedprijs 2016 wordt in het voorjaar van 2016 bekend gemaakt, tijdens de prijsuitreiking in de winnende gemeente van de vorige editie, namelijk Bergen op Zoom.

Terug naar overzicht