Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
13

82 ideeën ingediend in negende ronde Persinnovatie

Met de Persinnovatieregeling steunt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek projecten die de journalistiek vernieuwen. Ideeën voor de negende ronde Persinnovatie konden tot en met 5 april jl. worden ingediend. Het fonds zal de aanvragen beoordelen op innovativiteit, journalistiek karakter en haalbaarheid. Uiterlijk 17 april a.s. maakt het fonds bekend welke 15 à 20 ideeën doorgaan naar de volgende ronde, de zogenoemde 'pressure cooker'.

Tijdens dit tweedaagse traject (24 en 25 april) wordt het idee verder aangescherpt tijdens verschillende creatieve sessies met experts uit de journalistiek en het bedrijfsleven. Vervolgens worden de ideeën gepitcht aan het bestuur van het fonds op donderdagmiddag 30 april en kan na selectie een officiële subsidieaanvraag ingediend worden.

De tiende ronde Persinnovatie zal op 1 augustus 2015 worden opengesteld. Het subsidieplafond bedraagt € 400.000 per ronde. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 per aanvraag, voor een periode van maximaal 1 jaar. Als de activiteiten van uitzonderlijk belang zijn voor innovatie in de gehele persbedrijfstak, kan een hoger bedrag of een bedrag voor een langere periode worden verstrekt.

Terug naar overzicht