Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Steun voor verloskundige samenwerkingsverbanden op komst

Een VSV is een regionaal netwerk van organisaties van verloskundig zorgverleners, kraamzorgorganisaties en andere geboortezorg professionals. Samen stellen zij het (kwaliteits)beleid rondom uitvoering van de zorg rond zwangerschap en geboorte vast.

Onder leiding van de Federatie van VSV’s en VWS hebben de VSV’s een basiskader opgesteld. In het basiskader, voortkomend uit de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg, staan de vier belangrijkste verantwoordelijkheden en taken omschreven van een VSV. Hierbij gaat het om:

  • Samenwerking & organisatie;
  • Multidisciplinaire en domein overstijgende samenwerking;
  • Communicatie & informatie;
  • Kwaliteitsfocus & cyclus.

Deze verantwoordelijkheden worden in dit subsidieprogramma ‘bouwstenen’ genoemd.

Met de inzet van de subsidiemiddelen kunnen VSV’s deze bouwstenen verder in de praktijk toepassen. Ondersteund door coördinatoren van het NRCG en de Federatie houden de VSV’s hun voortgang en ervaringen binnen de bouwstenen bij, als onderdeel van het eigen leer- en verbeterproces.

De oproep start op 29 april 2024. De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is 15 juli 2024.

Korte tijd na het openen van de oproep zullen twee digitale informatiebijeenkomsten worden georganiseerd, waar VSV’s vragen kunnen stellen over de subsidieoproep.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/vooraankondiging-subsidie-voor-versterking-verloskundige-samenwerkingsverbanden

Terug naar overzicht