Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Limburg opent LEADER Weerterland en Zuid-Limburg

Openstellingsbesluit Weerterland
Met deze openstelling stimuleert de provincie de leefbaarheid en economie op het platteland van LEADER-gebied Weerterland. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Leudal, Nederweert en Weert (met uitzondering van het centrum).

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen, natuurlijke personen en samenwerkingsverbanden van deze partijen. Subsidie kan worden aangevraagd voor het uitvoeren van projecten die passen binnen de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van LEADER-gebied Weerterland.

De subsidie bedraagt 55% van de subsidiabele kosten en varieert normaliter van minimaal € 8250 tot maximaal € 110.000 per project. Bij wijze van uitzondering kan de subsidie worden verhoogd tot maximaal € 200.000 indien een project gemeentegrensoverschrijdend is en naar het oordeel van de Lokale Actie Groep (LAG) een bijzondere toegevoegde waarde heeft, waarbij de LAG bij de beoordeling een score van minimaal 46 punten toekent.

Aanvragen kunnen van 19 maart 2024 tot en met 3 januari 2028 worden ingediend bij Stimulus Programmamanagement. Het subsidieplafond bedraagt € 1.525.712.

Openstellingsbesluit Zuid-Limburg
Met deze openstelling stimuleert de provincie de leefbaarheid en economie op het platteland van LEADER-gebied Zuid-Limburg. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal (met uitzondering van de eventuele stedelijke kernen).

Subsidie kan worden aangevraagd door rechtspersonen, natuurlijke personen en samenwerkingsverbanden van deze partijen. Subsidie kan worden aangevraagd voor het uitvoeren van projecten die passen binnen de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van LEADER-gebied Zuid-Limburg.

De subsidie bedraagt 55% van de subsidiabele kosten en varieert normaliter van minimaal € 11.000 tot maximaal € 137.500 per project. Bij wijze van uitzondering kan de subsidie worden verhoogd tot maximaal € 200.000 indien een project gemeentegrensoverschrijdend is en naar het oordeel van de Lokale Actie Groep (LAG) een bijzondere toegevoegde waarde heeft, waarbij de LAG bij de beoordeling een score van minimaal 54 punten toekent.

Aanvragen kunnen van 19 maart 2024 tot en met 3 januari 2028 worden ingediend bij Stimulus Programmamanagement. Het subsidieplafond bedraagt € 2.812.767,59.

Terug naar overzicht