Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Half miljoen voor Limburgse gemeenschapsaccommodaties

Het doel van deze nieuwe regeling – die de vergelijkbare maar begin dit jaar ingetrokken Nadere subsidieregels gemeenschapsaccommodaties 2020-2023 (GALI) opvolgt – is het ondersteunen van de (her)ontwikkeling van/tot unieke gemeenschapsaccommodaties, zodat wordt voorzien in een brede ontmoetingsfunctie voor alle inwoners en specifieke ondersteuning van de inwoners in een kwetsbare positie.

Een gemeenschapsaccommodatie betreft een vrij toegankelijk, multifunctioneel gebouw, centraal gelegen in een woonkern of woonwijk, met een brede ontmoetingsfunctie, dat huisvesting biedt aan lokale organisaties en bovendien een ondersteuningsfunctie heeft voor kwetsbare inwoners bij het zelfstandig wonen en meedoen in de gemeenschap.

Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten, stichtingen, verenigingen en coöperaties die eigenaar zijn van een gemeenschapsaccommodatie of van een onroerende zaak die wordt omgevormd tot een gemeenschapsaccommodatie of waarop een gemeenschapsaccommodatie wordt gebouwd, gelegen in de Nederlandse provincie Limburg.

Subsidie kan worden aangevraagd voor zowel de arbeidskosten als materiaalkosten die noodzakelijk zijn voor de (her)ontwikkeling van/tot een gemeenschapsaccommodatie. De subsidie is nooit hoger dan de financiële bijdrage van de gemeente voor de betreffende gemeenschapsaccommodatie en bedraagt maximaal € 100.000 per project.

Aanvragen kunnen tot en met 31 juli 2024 worden ingediend bij de provincie Limburg. Het subsidieplafond bedraagt € 500.000.

Terug naar overzicht