Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Subsidie voor drie nieuwe Landschappen van Allure in Noord-Brabant

Noord-Brabant stelt in totaal € 27 miljoen beschikbaar voor drie projecten in het kader van het investeringsprogramma Landschappen van Allure. Het programma is bedoeld om de natuur in Brabant mooier en grootser te maken.

In deze tweede ronde van toewijzing gaat het om de West Brabantse Waterlinie (projectsom: € 17,4 miljoen, maximale investeringsbijdrage vanuit de provincie: € 7,8 miljoen), Meer Maashorst! Een gezond landschap (projectsom: € 31,7 miljoen, maximale investeringsbijdrage vanuit de provincie: €15,6 miljoen) en Een Vorstelijk Landschap (projectsom: € 8,2 miljoen, maximale investeringsbijdrage vanuit de provincie: € 3,3 miljoen).

Het project de West Brabantse Waterlinie (omgeving Steenbergen) richt zich onder meer op het herstel van cultuurhistorisch erfgoed uit verschillende tijdperken, zoals Fort de Roovere en Fort Henricus. Meer Maashorst! Een gezond landschap (omgeving Oss / Uden) richt zich op landschapsversterking, natuur en gezondheid, dorpen en natuur in het landschap en cultuurhistorie. Het project Een Vorstelijk Landschap (omgeving Tilburg / Oisterwijk) richt zich ten slotte op de hoofdthema's stad-land, natuur & recreatie bij de stad, landschap en cultuurhistorie, rust / stilte en slowfood en gezondheid. Meer over de toekenningen is hier te lezen.

Terug naar overzicht