Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Regio Zwolle Incubator

Vrijdag 14 maart vindt de officiële lancering plaats van de Regio Zwolle Incubator. Het is een initiatief van Isala en Rabobank IJsseldelta. De provincie Overijssel subsidieert het fonds. Verschillende partijen in de regio hebben zich bij het fonds aangesloten. Er is een nauwe samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park en het Polymer Science Park. Daarnaast stellen hogeschool Windesheim, IJsselvliet Organisatieadviseurs, Nysingh Advocaten en Notarissen en Countus accountants adviseurs kennis en kunde beschikbaar.

In de regio blijkt een behoefte aan een fonds dat vooral de eerste fase van een innovatie ondersteunt. Regio Zwolle Incubator neemt die rol op zich. Het fonds verstrekt leningen, Kennispoort Regio Zwolle begeleidt ondernemers bij hun aanvraag voor het fonds en kan verdere ondersteuning bieden aan de realisatie van hun innovatieve plannen.

Ondernemers die geld nodig hebben om hun innovatieve idee te realiseren kunnen tijdens tweemaandelijkse bijeenkomsten hun idee pitchen. Zien het bestuur en de aangesloten partijen van de Regio Zwolle Incubator het idee zitten, dan wordt de lening verstrekt.

Terug naar overzicht