Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Belastingvoordeel geldt nu ook voor gebouwen die getoetst zijn volgens LEED en Slim Bouwen

De overheid kent diverse regelingen die voordeel bieden als u investeert in duurzame gebouwen. Naast de regeling Groenprojecten en de Energie InvesteringsAftrek (EIA), biedt de overheid fiscale ondersteuning met MIA/Vamil. Het gebouw waarin u investeert moet wel voorzien zijn van een certificaat. Naast de al geldende certificaten zoals een GroenVerklaring, een BREEAM-NL certificaat of een gevalideerde GPR Gebouw-berekening, komen nu ook een een LEED certificaat of een Slimbouwen keurmerk in aanmerking als toetsinstrument.

Voor meer informatie over duurzame gebouwen en over mogelijke investeringen rondom gebouwen kunt u het leaflet Duurzaam Bouwen raadplegen.

De MIA biedt ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen de mogelijkheid tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.
De Vamil biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen mogen dit bedrijfsmiddel willekeurig ofwel vrij afschrijven.

Terug naar overzicht