Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Suppletieregeling Filmfonds eindigt in juni 2013

Het Nederlands Filmfonds heeft aangekondigd, de Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland op 7 juni 2013 te sluiten. Het budget voor de Suppletieregeling voor 2013 is op dit moment al nagenoeg uitgeput.
Er wordt gewerkt aan een opvolger voor de regeling. Het Fonds streeft ernaar, om met ingang van 1 januari 2014 de nieuwe regeling en de toeslagen in te voeren. Vanaf dat moment kunnen ook aanvragen voor de nieuwe regeling worden ingediend.

De doelstelling van de nieuwe regeling blijft gelijk aan de huidige: het realiseren van films voor een breed bioscooppubliek, waarbij de beoordeling plaatsvindt op basis van zakelijke en financiële criteria. In de nieuwe regeling zullen de publieksresultaten van eerdere films leidend worden bij de selectie van projecten. Ook wordt de mogelijkheid bekeken om een realiseringsbijdrage voor speelfilm die is verleend via Screen NL, te verhogen met een toeslag voor publiekssucces. Over de verdere uitwerking zal het Filmfonds op een later moment informeren.  

Het Nederlands Filmfonds stimuleert de ontwikkeling, productie en distributie van een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod in de categorieën speelfilm, documentaire, animatiefilm en filmisch experiment.

Terug naar overzicht