Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
13

Nieuw fonds voor amateurkunst opgericht

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Kunstbalie hebben samen het Kunstbalie Fonds Amateurkunst opgericht. Dit nieuwe fonds heeft als doel het stimuleren en ondersteunen van bijzondere producties, tentoonstellingen, voorstellingen, festivals en jongerencultuur georganiseerd door amateurkunst-organisaties. De omvang van het fonds is in 2013 € 150.000 en vanaf 2014 € 200.000 per jaar. 
De bijdrage voor een project bedraagt maximaal 25% van de werkelijke kosten met een maximum van € 5.000. De financiële middelen worden verstrekt in de vorm van bijdragen en wordt verdeeld in vier tranches per jaar. De eerstvolgende tranche sluit op 30 april 2013.

Om voor een bijdrage in aanmerking te kunnen komen, gelden de criteria van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Een streepje voor hebben: openluchttheaters (maximale bijdrage: € 1.500), vernieuwing amateurkunst, verbinding van amateurs met professionals en jongerencultuur. Aanvragen kunnen worden ingediend met behulp van een aanvraagformulier.

Kunstbalie is het expertisecentrum voor amateurkunst en cultuureducatie in Noord-Brabant. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Terug naar overzicht