Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

€ 1,7 miljoen voor publiek-privaat onderzoek logistiek

De vijf uitdagingen zijn:

  • Circulaire economie;
  • Energietransitie en reduceren van schadelijke uitstoot;
  • Veerkracht en verstoringen;
  • Bevolkingsgroei en demografische ontwikkelingen;
  • Maatschappelijk verdienvermogen en brede welvaart.

Deze uitdagingen kunnen gedeeltelijk worden geclassificeerd als ‘wicked’ problemen: complexe kwesties zonder duidelijke en eenvoudige oplossingen, vaak gekenmerkt door meerdere, soms conflicterende perspectieven en belangen. Het aanpakken van deze uitdagingen vereist een brede en transdisciplinaire aanpak, evenals een diep begrip van de lokale en internationale (logistieke) context. Een grondige analyse van de probleemcontext is nodig voor een effectieve oplossing. De nadruk ligt niet alleen op het ontwikkelen van nieuwe technologische toepassingen, maar eerder op een geïntegreerde aanpak waarbij technologieontwikkeling hand in hand gaat met sociaaleconomische kwesties met betrekking tot implementatie en beleid. Dit vereist samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden uit verschillende disciplines en over de hele relevante keten.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een samenwerkingsverband bestaande uit minimaal één kennisinstelling en twee bedrijven. Dit kunnen twee private bedrijven zijn of minimaal één privaat bedrijf en één publieke instelling. Consortia waarin meerdere kennisdisciplines en/of universiteiten en praktijkgerichte onderzoekers (hogescholen en/of TO2 instellingen) samenwerken worden sterk aangemoedigd.

De door TKI Dinalog toe te kennen TKI-toeslag, op basis van de regeling PPS-innovatie (PPSI), is voor:

  • industrieel (R&D) onderzoek: maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 500.000 (maximale projectomvang € 1 miljoen voor maximaal vier jaar);
  • experimentele ontwikkeling: maximaal 25% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 300.000 (maximale projectomvang € 1,2 miljoen voor maximaal vier jaar).

 Aanvragen kunnen per e-mail worden ingediend bij het programmabureau van de Topsector Logistiek. De deadline is 23 mei 2024.

Terug naar overzicht