Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

SCI publiceert nieuwe regeling voor vierjarige instellingssubsidies

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de Regeling vierjarige instellingssubsidie creatieve industrie 2021-2024 (SCIVIS) gepubliceerd.

Doel van deze al aangekondigde nieuwe regeling is het bevorderen van hoogwaardige kwaliteit, ontwikkeling en professionalisering van de hedendaagse creatieve industrie binnen het Koninkrijk. Voor de periode 2021-2024 is een budget van € 2,4 miljoen per kalenderjaar beschikbaar.

In aanmerking voor subsidie komen culturele instellingen die gevestigd zijn in één van de landen van het Koninkrijk en ingeschreven staan in het Handelsregister van het betreffende land. De instellingen moeten bijdragen aan het bevorderen van hoogwaardige kwaliteit, ontwikkeling en professionalisering van de hedendaagse architectuur, vormgeving of digitale cultuur en alle mogelijke crossovers en moeten de belangstelling voor deze disciplines stimuleren. Het moet gaan om privaatrechtelijke rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid.

Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt aan instellingen die een toonaangevend meerjarig activiteitenprogramma ontwikkelen, waarvan de uitvoering plaatsvindt in de periode 2021-2024.

De subsidie bedraagt maximaal 80% van de subsidiabele kosten tot een bedrag van minimaal € 200.000 per kalenderjaar en maximaal € 550.000 per kalenderjaar.

Aanvragen kunnen van 1 maart tot en met 7 mei 2020 worden ingediend bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie via de online aanvraagomgeving.

Zie voor meer informatie: https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/nieuwe_regeling_vierjarige_instellingssubsidie_2021_2024/

Terug naar overzicht