Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Overijssel reanimeert regeling voor kwetsbare groepen op arbeidsmarkt

De provincie Overijssel heeft de Subsidieregeling 1000 kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt (USOV1000) nieuw leven ingeblazen.

De regeling was met ingang van 1 februari 2020 komen te vervallen, maar wordt nu toch weer met vijf maanden verlengd tot en met 30 juni 2020. Ten behoeve van deze verlenging is er ook nieuw budget beschikbaar gesteld voor de regeling: het subsidieplafond voor 2020 is verhoogd van € 0 naar € 454.326. Van dit bedrag is echter wel € 124.700 bestemd voor aanvragen die al in 2019 zijn ingediend.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het ondersteunen van leerwerktrajecten voor minimaal 1000 mensen die tot de kwetsbare groepen behoren. Onder kwetsbare groepen worden kwetsbare jongeren, kwetsbare ouderen en statushouders verstaan.

In aanmerking voor subsidie komen Overijsselse gemeenten, onderwijsinstellingen, ondernemingen en een collectief van ondernemingen met een vestiging in Overijssel. Indien de aanvrager een gemeente, een onderwijsinstelling of een uitzendbureau is, wordt samengewerkt met minimaal één onderneming uit Overijssel, die het leerwerktraject aanbiedt.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • a. leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen;
  • b. voorbereiding en organisatie van tien of meer leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen.


De subsidie voor leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen (onderdeel a.) bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2500 per leerwerktraject. De subsidie voor de voorbereiding en organisatie van tien of meer leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen (onderdeel b.) bedraagt maximaal 10% van de totale subsidie voor leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen (onderdeel a.).

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht