Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Nieuwe openstelling voor regeling Versterking cyberweerbaarheid

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een nieuwe openstelling bekendgemaakt voor de regeling Versterking cyberweerbaarheid (CYWE).

De regeling wordt opengesteld van 2 april tot en met 14 mei 2020, met een subsidieplafond van € 1 miljoen.

Behalve de al aangekondigde nieuwe openstelling met bijbehorend budget is de regeling tegelijkertijd ook licht gewijzigd. De wijziging betreft de verplichtingen waaraan subsidieontvangers moeten voldoen. Zo wordt de verplichting toegevoegd om bepaalde kennis opgedaan tijdens de uitvoering van een cyberweerbaarheidsplan al voor de afloop van het plan aan EZK te verstrekken.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren van activiteiten die inzicht geven in de kwetsbaarheden van de IT-infrastructuur en het verrichten van diensten om de cyberweerbaarheid van bedrijven te versterken.

De regeling biedt cyberweerbaarheidsnetwerken de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een cyberweerbaarheidsplan. Het gaat hierbij om een samenhangend geheel van de volgende activiteiten: het vormen en in stand houden van een netwerk, het stimuleren van bewustwording, het geven van inzicht in digitale kwetsbaarheden, het verrichten van diensten om de cyberweerbaarheid te versterken en het anderszins versterken van de cyberweerbaarheid van niet-vitale ondernemingen.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 200.000 per cyberweerbaarheidsplan.

Terug naar overzicht