Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Binnenkort nieuwe oproep voor programma Humane meetmodellen

Het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), de Samenwerkende Gezondheidsfondsen, ZonMw en de Topsector Life Sciences & Health stellen gezamenlijk € 5,55 miljoen beschikbaar voor een tweede oproep binnen het programma Humane meetmodellen.

Doel van dit programma is om de ontwikkeling van nieuwe, efficiëntere humane meetmodellen voor gezondheidsonderzoek te stimuleren, om hiermee de toepasbaarheid van onderzoeksresultaten voor de mens te verbeteren en te versnellen.

De focus van de tweede oproep, die naar verwachting begin maart 2020 zal worden gepubliceerd, ligt op de ontwikkeling van humane meetmodellen voor onderzoek naar ziekte en/of voor preventie van ziekte (inclusief toxiciteitsonderzoek). De resultaten moeten toepasbaar zijn voor meerdere ziekten dan wel impact hebben op meerdere patiëntgroepen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia bestaande uit minimaal twee onderzoeksorganisaties en minimaal twee private partijen.

Afhankelijk van het type onderzoek (fundamenteel, industrieel of experimenteel) en de bijdragen van private en publieke partijen binnen het samenwerkingsproject, kan per onderzoek tussen € 500.000 en € 1 miljoen financiering worden aangevraagd.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot medio juni 2020.

Informatie- en netwerkbijeenkomst
Op 2 april 2020 wordt bij NWO in Utrecht een informatie- en netwerkbijeenkomst georganiseerd om partijen gelegenheid te bieden om kansen voor samenwerking te verkennen. Geïnteresseerde onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen zich gratis aanmelden.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/programmas/ttw/partnership/humane-meetmodellen-2.0-voor-gezondheidsonderzoek-naar-ziekte-en-preventie.html

Terug naar overzicht