Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Regeling bekostiging regionale procesbegeleider leerlingendaling PO en VO gepubliceerd

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Regeling bekostiging regionale procesbegeleider leerlingendaling PO en VO gepubliceerd. Met deze regeling wordt aanvullende bekostiging verstrekt voor het aanstellen van of de opdrachtverstrekking aan een onafhankelijke regionale procesbegeleider die ervoor zorgt dat samenwerking tot stand komt tussen belanghebbende partijen om de gevolgen van leerlingendaling planmatig op te lossen.

De aanvraag wordt ingediend door het bevoegd gezag van de kassierschool. Er zijn drie data waarop de aanvraag kan worden ingediend: 13 maart 2015, 31 mei 2015 en 31 december 2015. Indien een aanvraag in de eerste periode niet wordt toegekend, schuift de aanvraag automatisch door naar de volgende periode.


De hoogte van de bijdrage wordt bepaald door het in de aanvraag opgegeven uurtarief van de regionale procesbegeleider, met een maximum van € 166, inclusief BTW vermenigvuldigd met het aantal uur dat gemoeid is met het uitvoeren van de opdracht door de regionale procesbegeleider, en bedraagt maximaal € 80.000. In totaal is er een budget van € 4,8 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht