Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Partners for International Business (PIB)-convenant voor gezondheidszorg in China ondertekend

Op 3 februari 2014 hebben de Task Force Health Care en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een Partners for International Business (PIB)-convenant ondertekend voor gezondheidszorg in China.
De taskforce bestaat uit 16 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en ziekenhuizen: Avans Hogeschool/Avans+, Bonum, Cubigo, Dutch Health Architects, Enraf-Nonius, Erasmus MC, Ewac Medical, Maastricht Health Campus, Motek Medical, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Philips Medical, Qserve Group, Royal Haskoning DHV, Simed International, VitalHealth Software, en Wittenburg.
Het is een onafhankelijk exportplatform voor de Nederlandse life sciences & health sector, gelieerd aan FME-CWM.

Het exportplatform wil het Nederlandse bedrijfsleven in China ondersteunen en de Chinese zorgmarkt toegankelijk maken voor het Nederlandse mkb. Het PIB-programma zal bestaan uit verschillende activiteiten in China, zoals handelsmissies, beursdeelnames en seminars.

Het programma Partners for International Business (PIB)  richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten.

De inbreng van de overheid concentreert zich op economische diplomatie en aanvullende activiteiten op het gebied van promotionele activiteiten, overheid-tot-overheid samenwerking (G2G) en kennisuitwisselingprogramma’s (K2K) . Het doel van deze programma's is, gunstige voorwaarden te creëren voor het zakendoen met landen die interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Terug naar overzicht