Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Bankgiro Loterij investeert € 62,5 miljoen in culturele projecten

De Bankgiro Loterij schenkt in 2014 voor in totaal € 62,5 miljoen aan culturele organisaties in Nederland. Tijdens een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ontvingen 70 culturele instanties een bijdrage.  

Er werden bijdragen verstrekt aan regionale monumenten zoals Slot Zuylen in Oud-Zuilen (€ 275.000) voor de restauratie en herinrichting van het Koetshuis, en Huis Doorn (€ 450.000) voor de verbouwing van de keizerlijke garage tot tentoonstellingspaviljoen. Ook dit jaar steunt de Bankgiro Loterij bijzondere projecten met een eenmalige bijdrage. Voorbeelden hiervan zijn een bedrag van € 700.000 voor de verbouwing van het dick bruna huis tot een interactief doe-museum en een extra schenking van € 596.500 voor het Van Abbemuseum in Eindhoven, om het museum voor bijzondere doelgroepen (ouderen, gehandicapten) toegankelijk te maken.

De BankGiro Loterij ondersteunt goede doelen die zich inzetten voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Dit doen zij door fondsen te werven voor goede doelen en bekendheid te geven aan het werk van die goede doelen door het organiseren van een loterij. Van ieder verkocht lot is de helft van de opbrengst bestemd voor goede doelen.

Terug naar overzicht