Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
13

Extra toelichting bij projectvoorstellen INTERREG IVB Noordzeeregio-programma

Voor het ‘9th call Preparation Seminar’ van het INTERREG IVB Noordzeeregio-programma op 7 februari jl. zijn 27 projectideeën aangeleverd. Hoewel het budget voor nieuwe projectvoorstellen binnen prioriteit 1 ruimer is dan verwacht omdat er meer gelden vrijvallen dan voorzien, zal het niet toereikend zijn om alle 27 projectvoorstellen te honoreren. Het internationale secretariaat van het programma verwacht dat in totaal zo'n tien projectvoorstellen goedgekeurd kunnen worden.

Partijen kunnen van 4 maart tot en met 8 april 2013 projectvoorstellen indienen. Het secretariaat van het programma heeft tijdens de Preparation Semiar meer duidelijkheid gegeven over de (rand)voorwaarden voor het indienen van de projectvoorstellen. In de bijlage Uitkomsten van het 9th call Preparation Seminar vindt u daar meer informatie over.

Met het programma Interreg IVB Noordzee-regio 2007-2013 wil de Europese Unie de transnationale samenwerking tussen België, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen ondersteunen. Het programma moet een meetbaar verschil opleveren door:
• Het verhogen van het algemene innovatieniveau in de gehele regio;
• Het verbeteren van de kwaliteit van het milieu;
• Het ontwikkelen van duurzame en concurrerende gemeenschappen

Terug naar overzicht