Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
13

Subsidieregeling coronabanen in het hoger onderwijs gepubliceerd

De Subsidieregeling coronabanen in het hoger onderwijs (CBHO) is gepubliceerd.

Op basis van deze al aangekondigde nieuwe regeling kan subsidie worden verstrekt voor tijdelijke coronabanen in ondersteunende functies in het hoger onderwijs. Hiermee kan het onderwijs doorgaan, zodat achterstanden zoveel mogelijk worden voorkomen en teruggedrongen. Daarnaast draagt de regeling bij aan een lagere werkdruk onder het onderwijspersoneel. Voor het kalenderjaar 2021 is een budget van € 19,4 miljoen beschikbaar.

In aanmerking komen bekostigde instellingen voor hoger onderwijs. Subsidiabel zijn de kosten verbonden aan voor het invullen van ondersteunende functies, waaronder in ieder geval:

  • surveillanten en begeleiders, bijvoorbeeld voor toetsing van studenten;
  • helpdesk- en servicemedewerkers;
  • student-assistenten voor begeleiding bij practica;
  • ICT-ondersteuning bij online onderwijs, ondersteuning bij handhaving van de maatregelen ten behoeve van de bestrijding van COVID-19 op de campus, bij het anders inrichten van ruimten waaronder practicaruimten op de campus of bij communicatie- en roosterwerkzaamheden en bij andere werkzaamheden waarbij door de coronacrisis extra inspanningen nodig zijn; of
  • overige functies ter ondersteuning van het onderwijs en onderzoek.


De maximale subsidiebedragen per instelling zijn vastgesteld in bijlage 1 van de regeling. Aanvragen kunnen van 1 februari tot en met 28 februari 2021 worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Terug naar overzicht