Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
13

Heropening van de RVV Verduurzaming met drie maanden uitgesteld

De heropening van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming oftewel de RVV Verduurzaming (RVVV) is verplaatst naar 1 juli 2021.

Eerder al was aangekondigd dat de heropening op 1 april 2021 zou plaatsvinden, maar dat is nu dus met drie maanden uitgesteld, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Na de heropening wordt met de regeling de energiezuinigheid niet langer meer op grond van de Energie-Index bepaald, maar op grond van de nieuwe NTA 8800-methode. De Energie-Index verviel eind 2020. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft besloten de heropening naar 1 juli 2021 te verplaatsen om de druk op de markt voor het afgeven van nieuwe energielabels in de eerste maanden van 2021 te verlichten, aldus RVO.

Houdbaarheid opnamedatum energielabel
Door het uitstel van de heropening is er een uitzondering op de regel over de opnamedatum van het energielabel. Als men een project in het eLoket aanmeldt tussen 1 juli 2021 en 1 oktober 2021 mag er een energielabel worden gebruikt met een opnamedatum van na 1 juli 2020 volgens de NTA 8800. Bij meldingen na 1 oktober 2021 mag de opnamedatum niet ouder zijn dan zes maanden. Een basisopname is hierbij voldoende.

Men mag pas beginnen met verduurzamingswerkzaamheden als bij de woningen een energielabel op basis van NTA 8800 opgenomen is. Voor de EnergiePrestatie-adviseur (EP-adviseur) is het per 1 januari 2021 mogelijk om dit energielabel te registreren in de landelijke database EP-online.

Zie ook: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/nieuwe-datum-heropening-rvv-verduurzaming

Terug naar overzicht