Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
13

Brabant steunt voorbereidingsfase voor realisatie flexwoningen

De provincie Noord-Brabant heeft de Subsidieregeling flexwoningen Noord-Brabant (FWNB) gepubliceerd.

Het doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van activiteiten in de planvoorbereidingsfase die benodigd zijn voor het realiseren van zogeheten flexwoningen. Mede met behulp van flexwoningen (voor zelfstandige bewoning geschikt complex van ruimten dat gevestigd is op een tijdelijke locatie) wil de provincie Noord-Brabant helpen voorzien in de grote woningbehoefte in de provincie.

Subsidie kan worden aangevraagd door woningcorporaties met als werkgebied een woningmarktregio gelegen in de provincie Noord-Brabant, en door particuliere initiatiefnemers met rechtspersoonlijkheid. Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten gericht op activiteiten in de planvoorbereidingsfase, die benodigd zijn voor het doorlopen van een planprocedure teneinde flexwoningen te kunnen realiseren.

Voor subsidie gelden lumpsum bedragen per besteed uur. De hoogte van de subsidie bedraagt normaliter maximaal € 10.000 exclusief btw. In afwijking hiervan geldt voor aanvragers die geen btw kunnen verrekenen een maximum van € 12.100 inclusief btw.

Aanvragen kunnen tot en met 27 mei 2021 worden ingediend bij de provincie Noord-Brabant. Het subsidieplafond van € 125.000 wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht