Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
12

€ 14,15 miljoen toegekend uit Europees mkb-instrument

Onder de paraplu van de European Innovation Council (EIC) pilot zijn er 283 nieuwe subsidies toegekend in het kader van het Europees mkb-instrument (zie HORIZONIL3).

Het gaat om in totaal € 14,15 miljoen voor fase 1-onderzoek (concept en haalbaarheidsbeoordeling). De toegekende financiering bedraagt € 50.000 per haalbaarheidsproject (lump sum, 70% van de projectkosten).

De 283 succesvolle aanvragen zijn gekozen uit 3299 ingediende voorstellen tijdens de 5 september 2019 gesloten laatste aanvraagperiode voor fase 1-onderzoek. Aan de gehonoreerde aanvragen zijn in totaal 287 mkb-bedrijven uit 31 verschillende landen verbonden. Onder de gehonoreerden bevinden zich veertien Nederlandse mkb'ers. Best scorende landen zijn Spanje (48 toekenningen), Italië (30) en Zwitserland (28).

Kijk voor meer informatie op: https://ec.europa.eu/easme/en/news/287-innovators-selected-funding-under-eic-s-sme-instrument-phase-1

Over het mkb-instrument
Het mkb-instrument richt zich op alle soorten innovatieve mkb'ers die de ambitie hebben om zich verder te ontwikkelen, te groeien en hun activiteiten te internationaliseren. Het instrument wordt ingezet voor alle categorieën van innovatie, ook voor niet-technologische en sociale innovatie en innovatie met betrekking tot diensten, mits elke activiteit een duidelijke Europese meerwaarde heeft.

Terug naar overzicht