Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
12

Extra subsidie voor Limburgse huurders bij aanschaf zonnepanelen

Huurders van woningcorporaties die deelnemen aan Zonnig-Limburg kunnen naast subsidie uit de provinciale Limburgse energiesubsidie (LES) ook gebruik maken van de aanvullende subsidie van hun woningcorporatie.

Zonnig-Limburg biedt drie verschillende standaardpakketten aan. Deze pakketten zijn indicatief. Zodra er leveranciers zijn geselecteerd (begin december 2012), worden de pakketten definitief vastgesteld. De pakketprijzen worden echter nooit hoger dan de voorbeeldpakketten. Maatwerk is altijd mogelijk waardoor het kan dat u op bijvoorbeeld 4 of 7 panelen uitkomt als dat beter bij uw situatie past (de prijs wordt hier dan op aangepastNaar verwachting kunnen tussen de 1.700 en 2.500 huishoudens gebruik maken van de subsidies. De bijdrage van de Provincie Limburg bestaat uit € 0,80 per Wattpiek met een maximum van € 1.000,- per aansluiting. De aanvullende bijdrage van de woningcorporatie bedraagt 20% van het bruto aanschafbedrag met een maximum van € 400,- per aansluiting.

Indien u een pakket zonnepanelen kiest met een bruto aanschafwaarde van minimaal € 2.500,- (pakket 2 en 3), kunt u mogelijk een gunstige lening afsluiten via de Provincie Limburg. Meer informatie over deze lening en de voorwaarden vindt u vanaf 1 november 2012 op www.limburg.nl/lef.

Terug naar overzicht