Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
12

IenW bereidt nieuwe subsidie voor Liquefied Natural Gas voor

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een conceptversie van de Subsidieregeling LNG gepubliceerd én heeft deze conceptversie door middel van een officiële consultatie opengesteld voor reacties.

De nieuwe regeling – waarmee invulling wordt gegeven aan het Klimaatakkoord én aan een Kamermotie die vraagt om een oplossing voor Liquefied Natural Gas (LNG) en bio-LNG – moet met ingang van 1 januari 2020 in de plaats komen van de tijdelijke teruggaafregeling van de accijns voor LNG, die op 31 december 2018 is komen te vervallen. De opzet van beide regelingen is vergelijkbaar.

Reacties op alle onderdelen van de nieuwe regeling en de toelichting kunnen tot en met 9 oktober 2019 worden ingediend via: https://www.internetconsultatie.nl/subsidieregeling_lng

Over de regeling
Het doel van de regeling is door subsidieverstrekking het gebruik van LNG door wegvervoerders te stimuleren, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Subsidie kan worden verstrekt aan tankstation-exploitanten, voor het verlagen van de verkoopprijs van LNG bij een LNG-vulpunt ten behoeve van wegvervoerders. De subsidie bedraagt € 0,187 per kilo LNG die de exploitant aan wegvervoerders verkoopt bij een LNG-vulpunt. Het subsidieplafond voor 2020 bedraagt € 4 miljoen.

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 2 januari tot en met 31 januari van het kalenderjaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Terug naar overzicht