Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
12

Aids Fonds-oproep 'Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties' geopend

De Stichting Aids Fonds (SAF) heeft de subsidieronde 'Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties' gepubliceerd. Het beschikbare budget voor deze oproep is € 825.000.

Het fonds zoekt onderzoeksprojecten die leiden tot het verbeteren van de preventie, het stoppen van hiv-overdracht, het eerder vinden van hiv-infecties, het sneller behandelen én het onderdrukken van hiv-infecties. Hieronder vallen ook projecten die bijdragen aan het ondersteunen van mensen met hiv opdat het virus onmeetbaar is én blijft en projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met hiv, mits de projecten aantoonbaar bijdragen aan de doelstelling 'nul nieuwe hiv-infecties'.

De focus van het onderzoeksproject moet liggen op het verkrijgen van nieuwe inzichten en kennis, die omgezet worden in effectieve en geborgde interventies in de praktijk.

De aanvrager (projectleider) moet verbonden zijn aan een algemeen erkende Nederlandse instelling voor wetenschappelijk onderzoek. Per persoon kan één aanvraag worden ingediend.

De subsidie bedraagt minimaal € 150.000 en maximaal € 275.000 per project, met een looptijd van minimaal 18 maanden en maximaal 48 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 14 oktober 2019, 13:00 uur worden ingediend via het online aanvraagformulier, te vinden in het aanvraagportaal van het Aids Fonds.

Zie voor meer informatie: https://aidsfonds.nl/wat-doen-wij/aidsfonds-en-aanpak/subsidies/

Terug naar overzicht