Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
12

€ 750.000 subsidie voor sport- en bewegingsprojecten

Gelderland gaat twee projecten op het gebied van sport en bewegen voor jongeren ondersteunen, met een totaalbedrag van € 750.000. Het bedrag is bestemd voor Special Heroes Gelderland en Jeugdsportfonds Gelderland.

Special Heroes Gelderland ontwikkelde een sportstimuleringsprogramma, gericht op het speciaal- en het voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen maken kennis met sport op de school. Via de school worden ook de ouders betrokken bij de sportkeuze van hun kinderen. Een regionaal contactpersoon zorgt voor samenwerking met sportverenigingen en sportaanbieders in de buurt. De bedoeling is dat de leerlingen na de kennismaking met hun favoriete sport blijvend deelnemen en lid worden van een sportvereniging.

Onder het motto 'alle kinderen in Gelderland moeten kunnen sporten, niemand buitenspel!’ zet het Jeugdsportfonds Gelderland zich in voor kinderen uit gezinnen waar de financiële situatie het niet toelaat om lid te worden van een sportvereniging. Het fonds betaalt de contributie en vergoedt de sportspullen tot maximaal € 225 per kind per jaar. Met de provinciale bijdrage kunnen in 4 jaar tijd minimaal 1150 kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud aan sport in verenigingsverband gaan deelnemen. 

Terug naar overzicht