Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
12

Selecties IDFA-Mediafonds 2015 Workshop

Zes beginnende documentairemakers gaan zes maanden werken aan een filmplan in tekst en beeld voor een documentaire van 50 minuten. Dit doen zij onder begeleiding van de filmmakers Boris Gerrets en Marjoleine Boonstra. De documentairemakers zijn geselecteerd in het kader van de IDFA-Mediafonds 2015 Workshop. In november presenteren de deelnemers hun plan aan de publieke omroepen en producenten tijdens IDFA.

De volgende beginnende documentairemakers zijn geselecteerd:  Thomas Vroege, Anoek Steketee, Nadia Moussaid, Nadine Kuipers, Paul André Oliehoek en Sjors Swierstra.

In de IDFA-Mediafonds Workshop gaat de groep makers onder begeleiding van de gerenommeerde documentairemakers aan de slag met het ontwikkelen van een filmplan voor een documentaire. De workshop bestaat al meer dan 20 jaar. In de editie van 2015 is opnieuw nadrukkelijk ruimte voor (het maken van) beeld tijdens de ontwikkeling van het filmidee. Een nieuwe generatie makers verkent nieuwe vertelvormen en gaat met inzet van alle beschikbare middelen op zoek naar de grenzen van het genre.

Elk jaar ontvangt de maker van het beste plan uit de workshop de Mediafondsprijs Documentaire € 125.000, waarmee het plan kan worden gerealiseerd.

Terug naar overzicht