Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
12

Oproep Diabetes Fonds DOEN! Subsidies: praktische toepassing van onderzoek

Het Diabetes Fonds stelt DOEN! Subsidies beschikbaar om de stap van wetenschap naar praktijk te stimuleren en te versnellen. DOEN! Subsidies worden beschikbaar gesteld om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Een aanvraag kan worden ingediend tot 31 augustus 2015. Voor deze oproep streeft het Diabetes Fonds ernaar om € 225.000 beschikbaar te stellen. Een subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de totale projectkosten, tot een hoogte van maximaal € 75.000.

Projecten dienen een toepassing in de praktijk te brengen, die een oplossing biedt voor problemen die mensen met diabetes dagelijks ondervinden. Daardoor leidt het project tot een merkbare verbetering in het leven van mensen met diabetes. Dit kan op diverse terreinen zijn: op het gebied van gezondheid, kwaliteit van leven, zorg en maatschappelijke participatie.

De hoofdaanvrager is een onderzoeker, zorgverlener of ondernemer werkzaam bij een organisatie, die betrokken is bij het dagelijkse leven van mensen met diabetes. De looptijd van het beoogde project is niet langer dan 24 maanden.

Terug naar overzicht