Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
12

Fonds Podiumkunsten komt ook met vernieuwde Compositieregelingen

1 juli a.s. publiceert het Fonds Podiumkunsten de vernieuwde subsidieregelingen 'Werkbeurs Compositie' en 'Opdracht Compositie'. Er worden momenteel wijzigingen in de regelingen doorgevoerd, naar aanleiding van de evaluatie van deze regelingen in de afgelopen periode. Rond 1 juli zullen ook de richtlijnen en de aanvraagformulieren gereed zijn. Dan worden ook de precieze indiendata bekendgemaakt. Vermoedelijk zullen deze in september 2015 liggen.

De regeling 'Opdracht Compositie' heeft als doel de kwaliteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen en een publiek daarvoor te bereiken. Subsidies kunnen worden verstrekt voor het geven van een opdracht om een compositie (en eventueel een libretto) te schrijven. Deze regeling richt zich op instellingen, die een compositie willen laten maken door een specifieke componist.

De regeling 'Werkbeurs Compositie' beoogt de artistieke ontplooiing van componisten te bevorderen en daarmee om de podiumkunsten te stimuleren. Met deze regeling kan een componist zelf subsidie aanvragen.

Eerder deze week kondigde het Fonds Podiumkunsten ook aan op 1 juli een vernieuwde regeling 'Nieuwe Makers' te publiceren.

Terug naar overzicht