Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

LNV verhoogt deelbudgetten voor duurzamere stallen

Het extra geld is bestemd voor de onlangs gesloten openstelling voor de zogeheten innovatiemodule, die plaatsvond van 22 november 2021 tot en met 14 februari 2022, en specifiek voor de volgende twee onderdelen daarbinnen:

  • melkgeitenhouderijondernemingen: verhoogd van € 3.000.000 naar € 3.436.363;
  • melkveehouderijondernemingen: verhoogd van € 10.000.000 naar € 10.073.832.


Met deze verhoging wil LNV tegemoetgekomen aan de groter dan verwachte vraag bij deze typen gebruikers van de innovatiemodule. Bij de verhoging wordt gebruik gemaakt van de financiële middelen die overgebleven zijn als gevolg van het niet-uitputten van subsidieplafonds die binnen de SBV beschikbaar waren voor andere typen veehouderijondernemingen. Op deze wijze wordt beoogd het beschikbare subsidiebudget zo optimaal mogelijk in te zetten, aldus LNV.

Over de regeling
Het doel van de regeling Brongerichte verduurzaming van stallen en managementmaatregelen is het stimuleren van de ontwikkeling en de uitrol van integrale, brongerichte emissiereducerende maatregelen in zowel bestaande als nieuwe stalsystemen, gericht op broeikasgas- en stalemissies. Dit draagt zowel bij aan de gezondheid en het welzijn van mens en dier als aan realisatie van klimaat- en milieudoelen.

Terug naar overzicht