Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

Mondriaan Fonds geeft invulling aan nieuwe regeling voor kunstpodia

Het Mondriaan Fonds (MONDRIAAN) heeft onder andere de subsidiebedragen en deadline voor de Deelregeling kunstpodia 2020-2024 (KPMF) bekendgemaakt.

Met de eerder deze week officieel gepubliceerde nieuwe regeling wil het fonds kunstpodia ondersteunen die met hun programma bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardig en pluriform aanbod van hedendaagse beeldende kunst in Nederland en het opbouwen en bereiken van een publiek daarvoor. In de officiële wettekst van de regeling was al aangegeven dat onder andere de subsidiebedragen nog bekend zouden worden gemaakt op de website van het fonds.

Kunstpodia kunnen subsidie aanvragen voor één van de volgende categorieën (waarvan nu dus de subsidiebedragen zijn bekendgemaakt):

  • Kunstpodium Start: voor kleine kunstinitiatieven en collectieven met een al dan niet regelmatig programma van experimentele presentaties en activiteiten. De subsidie bedraagt € 25.000 voor één kalenderjaar;
  • Kunstpodium Basis: voor kleine professionele organisaties die minimaal twee jaar een jaarprogramma hebben van presentaties en activiteiten. De subsidie bedraagt € 110.000 per jaar voor twee kalenderjaren;
  • Kunstpodium Pro: voor professionele organisaties van lokaal tot (inter)nationaal niveau die minimaal twee jaar een regelmatig jaarprogramma hebben van presentaties, aangevuld met een activiteitenprogramma. De subsidie bedraagt € 175.000 per jaar voor drie kalenderjaren;
  • Kunstpodium Breed: voor volwaardig professionele organisaties van lokaal tot internationaal niveau die minimaal drie jaar een regelmatig jaarprogramma hebben van presentaties, aangevuld met een activiteitenprogramma. De subsidie bedraagt € 275.000 per jaar voor vier kalenderjaren.


Aanvragen kunnen tot en met 6 juli 2020 worden ingediend bij het Mondriaan Fonds. Er is per categorie budget voor het volgende aantal toekenningen:

  • Kunstpodium Start: dertien;
  • Kunstpodium Basis: tien;
  • Kunstpodium Pro: zes;
  • Kunstpodium Breed: één.


Zie ook: https://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/bijdrage-programmas-kunstpodia/

Terug naar overzicht