Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

Extra call vfonds ter gelegenheid van 75 jaar Verenigde Naties

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) heeft een extra call geopend, speciaal voor projecten die aansluiten op de nationale viering van 75 jaar Verenigde Naties (VN) op 24 oktober 2020.

Deze viering is de afsluiting van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. Onder invloed van de coronacrisis neemt het belang van de viering toe, aldus het vfonds.

In aanmerking voor ondersteuning komen stichtingen en verenigingen met projecten over de kernwaarden van de VN (solidariteit en samenwerking) in de periode vanaf 5 mei 1945 tot nu.

Te ondersteunen projecten moeten plaatsvinden tussen 1 en 24 oktober 2020 en voldoen aan de richtlijnen in verband met de 'anderhalve metersamenleving'. Omdat nog niet duidelijk is of evenementen voor méér dan 100 personen in oktober zijn toegestaan, zal het vfonds alle aanvragen voor dergelijke projecten afwijzen.

De subsidie bedraagt maximaal € 7500. Het vfonds neemt overigens niet alle kosten voor zijn rekening, er moet sprake zijn van cofinanciering.

Aanvragen kunnen tot en met 1 juni 2020 worden ingediend bij het vfonds.

Zie ook: https://vfonds.nl/call-for-proposals-75-jaar-verenigde-naties/

Terug naar overzicht