Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

Noord-Holland publiceert nieuwe Uitvoeringsregeling bodemsanering

De provincie Noord-Holland heeft de 'Uitvoeringsregeling bodemsanering Noord-Holland 2015' gepubliceerd, op basis waarvan zij subsidie kan verstrekken voor bodemsaneringsprojecten. Deze regeling komt in de plaats van de oude regeling, die liep van 2010 tot eind 2014. De nieuwe regeling komt inhoudelijk grotendeels overeen met de regeling uit 2010. De nieuwe regeling biedt de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor sanering van zowel land- als waterbodemverontreinigingen.
Subsidie voor saneren van landbodems kan worden verstrekt op:

locaties waarvoor een beschikking is afgegeven, dat er sprake is van ernstige verontreiniging en dat spoedige sanering noodzakelijk is en gebaseerd is op het huidige gebruik (de subsidie bedraagt 95% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 500.000);
stortplaatsen (de subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 250.000).

Subsidie voor het saneren van waterbodems kan worden verstrekt voor:

waterbodems waarvoor een beschikking is afgegeven, dat er sprake is van ernstige verontreiniging en dat spoedige sanering noodzakelijk is en voor zover de bodemverontreiniging de oorzaak is van het niet bereiken van de beoogde waterkwaliteit (de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 1.000.000);
bodems en oevers van oppervlaktewaterlichamen, zodat de waterkwaliteit voldoet aan de in het nationaal waterplan, of voldoet aan de in het regionaal waterplan, of voldoet aan de in het beheersplan opgenomen functies of doelstellingen (de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 1.000.000).

Een subsidieaanvraag moet door de provincie zijn ontvangen, voordat met de uitvoering van de sanering is gestart. De regeling heeft een looptijd tot 1 januari 2017. Er is een subsidieplafond van € 2.250.000 vastgesteld voor het saneren van landbodems. Voor het saneren van waterbodems bedraagt het subsidieplafond € 2.000.000.

Terug naar overzicht