Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

Noord-Brabant publiceert uitgebreide wijziging Subsidieregeling Natuur en Samenleving

Met de 'Subsidieregeling Natuur en Samenleving' kan de provincie Noord-Brabant subsidie verstrekken voor projecten die bijdragen aan de zorg voor de natuur. In de regeling zijn onder meer wijzigingen aangebracht in de onderdelen 'Ondernemen met natuur' en 'Gemeente impuls voor groen burgerinitiatief'. Voor beide onderdelen zijn een nieuwe aanvraagperiode en een nieuw subsidieplafond vastgesteld. Er wordt ook een nieuw onderdeel aan de regeling toegevoegd, namelijk 'Gezondheid en natuur'.

Voor het onderdeel 'Ondernemen met natuur' wordt een nieuwe aanvraagperiode vastgesteld van 26 mei 2015 tot en met 17 november 2015. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 160.000. Projecten die zich richten op de aanleg van nieuwe natuur, komen in aanmerking voor subsidie. Ook plannen die nieuwe bronnen van inkomsten ontwikkelen voor de natuur en het landschap zijn subsidiabel. Ondernemingen met een doelstelling gericht op natuur en eigenaren van landgoederen die rechtspersoonlijkheid bezitten, kunnen subsidie aanvragen. De hoogte van de subsidie is maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 5.000 en een maximum van € 40.000.

Voor het onderdeel 'Gemeente impuls voor groen burgerinitiatief' wordt een nieuwe aanvraagperiode vastgesteld van 26 mei 2015 tot en met 1 december 2015. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 150.000. Projecten van gemeenten die nieuwe groene burgerinitiatieven stimuleren of die bestaande groene burgerinitiatieven versterken, komen in aanmerking voor subsidie. De hoogte van de subsidie is maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 5.000 en een maximum van € 15.000.

Er wordt een nieuw onderdeel toegevoegd, namelijk 'Gezondheid en natuur'. Hiervoor wordt een aanvraagperiode vastgesteld van 26 mei 2015 tot en met 15 oktober 2015. Het subsidieplafond voor deze periode bedraagt € 200.000. De hoogte van de subsidie is maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 5.000 en een maximum van € 40.000. In aanmerking komen projecten die zich richten op:
• procesondersteuning en begeleiding voor het leggen van de verbinding tussen gezondheid, welzijn en natuur;
• aanleg van natuur ten behoeve van de gezondheid en welzijn van mensen;
• opleiden van personeel in de zorg voor het benutten van natuur voor de gezondheid en welzijn van mensen;
• opleiden van groene vrijwilligers voor het benutten van natuur voor de gezondheid en welzijn van mensen.

Het onderdeel 'Ommetjes' komt te vervallen. In de onderdelen 'Leefgebied van de bij' en 'Betrokkenheid bij natuur' zijn geen wijzigingen aangebracht. Voor deze beide onderdelen is het momenteel niet mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen.

Terug naar overzicht