Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

ESF-onderdeel 'Sociale innovatie en transnationale samenwerking' gepubliceerd, openstelling 1 juni

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft een wijziging van de Subsidieregeling ESF 2014-2020 gepubliceerd, in verband met het toevoegen van het onderdeel 'Sociale innovatie en transnationale samenwerking'. In aanmerking voor dit onderdeel komen projecten, die tot doel hebben het bevorderen van sociale innovatie of het bevorderen van transnationale samenwerking op het terrein van actieve inclusie. Subsidie kan worden aangevraagd door centrumgemeenten, het UWV en de minister van V&J.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 juni 2015, 9.00 uur tot en met 31 december 2019, 17.00 uur. Voor dit tijdvak is een budget beschikbaar van € 5,3 miljoen. De subsidie bedraagt per project ten minste € 60.000 en ten hoogste € 190.000.

Projecten komen voor subsidie in aanmerking, indien zij zijn gericht op:

methodiek- of instrumentontwikkeling: het testen, verbeteren, onderzoeken, evalueren, innoveren en implementeren van bestaande of nieuwe instrumenten en werkwijzen uit de praktijk van arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; of
kennisdeling: bevorderen dat partijen van elkaar leren op basis van praktijkervaringen bij arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Projecten mogen een duur hebben van maximaal 24 maanden, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de volledige subsidieaanvraag. Voor aanvragen in het kader van transnationale samenwerking geldt onder meer dat de aanvraag een transnationale partnerschapsovereenkomst moet bevatten. Voor aanvragen in het kader van sociale innovatie is onder meer de voorwaarde gesteld dat onderbouwd wordt in welke mate het project een maatschappelijke uitdaging betreft, die door middel van sociale innovatie tot actieve inclusie van de doelgroep kan leiden.

Zie voor een volledig overzicht van specifieke eisen, subsidiabele activiteiten en (niet-)subsidiabele kosten de publicatie in de Staatscourant.

Terug naar overzicht