Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
12

€ 300.000 voor ontwikkeling landelijke kwaliteitsstandaarden verpleging en verzorging

Er komt voor de ontwikkeling van landelijke kwaliteitsstandaarden voor verpleegkundig en verzorgend handelen een bedrag van ruim € 300.000 beschikbaar. Dit is het begin van een nieuwe programmalijn binnen het ZonMw-programma Kwaliteit van Zorg: Kwaliteitsstandaarden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS wil vanaf 2015 en verder structureel € 1 miljoen per jaar inzetten voor de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden op het gebied van verpleging en verzorging.

De besluitvorming hierover vindt dit voorjaar plaats in het kader van de voorjaarsnota. Voor de ontwikkeling van de kwaliteitsstandaarden wordt de prioritering van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) gevolgd.

Directeur Helma Zijlstra van V&VN en directeur Marianne Lensink van Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland benadrukten beide het belang van de wetenschappelijke onderbouwing van het vak 21 april jl. tijdens de ambassadeursbijeenkomst voor wijkverpleegkundigen van ZonMw en V&VN. Lensink noemde daarbij ook het belang dat (wijk)verpleegkundigen laten zien wat ze doen: ‘Het zou verstandig zijn als ze kunnen laten zien dat zij opnamen in een ziekenhuis of verpleeghuis kunnen voorkomen. Gegevens en uitkomsten zijn nodig om wijkverpleegkundige zorg van goede kwaliteit te kunnen inkopen voor onze verzekerden. Dit kan ons niet snel genoeg gaan.’

Terug naar overzicht