Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
12

NWO-oproep voor een circulair landbouwsysteem in Nederland

NWO heeft de oproep 'Groen III - Een circulair landbouwsysteem in Nederland: van wens naar werkelijkheid' gepubliceerd.

Voor deze al eerder aangekondigde oproep is een budget van € 3,3 miljoen uitgetrokken.

Binnen de oproep is subsidie beschikbaar voor onderzoek dat bijdraagt aan een radicale verandering van het huidige landbouwsysteem. Het gaat om kennisontwikkeling en innovaties die bijdragen aan een overgang naar robuuste, duurzame landbouwsystemen die ecologisch houdbaar zijn, bijdragen aan versterking van biodiversiteit, circulair zijn en een minimale bijdrage aan de klimaatverandering hebben, waarbij ook oog is voor voedselveiligheid en gezonde voeding. Het gaat concreet om nieuwe fundamentele en pre-competitieve wetenschappelijke projecten. Hiermee wil NWO de kennisbasis versterken en interdisciplinair onderzoek stimuleren dat leidt tot toepasbaarheid van kennis binnen en tussen de topsectoren Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Aanvragen kunnen door een hoofdaanvrager, namens een projectconsortium, worden ingediend. Het projectconsortium bestaat uit minimaal twee kennisinstellingen en twee private en/of publieke partners, waaronder minimaal één private cofinancier. Daarnaast kunnen andere private en/of (semi-)publieke partijen deel uit maken van het consortium. Een hoofdaanvrager moet een onderzoeker bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut zijn. De hoofdaanvrager moet een bezoldigd dienstverband hebben als hoogleraar, universitair (hoofd)docent of onderzoeker met een vergelijkbare aanstelling, voor minimaal de looptijd van het aanvraagproces en het onderzoek waarvoor de financiering wordt gevraagd.

De subsidie bedraagt maximaal € 1,1 miljoen per project. Er geldt een matchingsverplichting. De private en publieke partners in het projectconsortium dienen gezamenlijk minimaal 20% van de totale projectkosten (in cash en/of in kind) bij te dragen. Bovenop het reguliere budget is een budget van maximaal € 30.000 per project beschikbaar voor zogenaamde 'Enabling Technologies Hotels', als onderdeel van een pilot voor het 'ETH-inside' initiatief.

Aanvragen kunnen tot en met 4 juli 2019, 14.00 uur, worden ingediend via ISAAC, het online aanvraagsysteem van NWO.

Voor meer informatie zie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/groen/groen.html

Terug naar overzicht