Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
12

Mondriaan Fonds: aanvragen mogelijk voor buitenlandatelier New Orleans

Het Mondriaan Fonds heeft de residentie Deltaworkers (in New Orleans, Verenigde Staten) toegevoegd aan het aanbod van artist-in-residency-plekken via de regeling Buitenlandateliers. Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen zich tot 1 mei 2015 aanmelden voor een werkperiode van drie maanden. Tot 1 mei kan ook voor de overige buitenlandateliers worden aangevraagd.

Deltaworkers is een nomadisch artistiek productie- en onderzoeksplatform dat de zuidelijke staten van de Verenigde Staten (als een van de laatste mythische plaatsen in de westerse cultuur) onderzoekt. Makers uit verschillende disciplines (beeldende kunst, theater, film, literatuur, muziek, architectuur en design) worden uitgenodigd voor een werkperiode. De residentie die wordt aangeboden bestaat uit een intensief programma van drie maanden voor beeldend kunstenaars of bemiddelaars.

Met het aanbieden van residenties wil het Mondriaan Fonds de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving stimuleren. De meeste buitenlandateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld. Behalve voor de residentie in New Orleans kunnen tot 1 mei aanvragen worden ingediend voor de volgende ateliers: Arts Iniative Tokyo, A-I-R Laboratory in Warschau, Capacete in Rio de Janeiro, AIR Berlin Alexanderplatz, Wiels in Brussel, Projectstudio China, ISCP in New York, Instituto Buena Bista in Curaçao en CCS Bard in Annandale-on-Hudson. Per ronde kan voor maximaal twee ateliers worden aangevraagd, waarbij de aanvrager moet aangeven welk atelier zijn of haar voorkeur heeft.

Terug naar overzicht