Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
12

Limburg richt fonds op voor toeristische activiteiten in de maasbedding

De provincie Limburg, Rijkswaterstaat en gemeenten rondom de Maasplassen in Midden-Limburg hebben het Initiatievenfonds opgericht. Doel van het fonds is om toeristische en recreatieve initiatieven in de maasbedding te stimuleren. Aanvragen kunnen worden ingediend door bedrijven of organisaties in de toeristische sector. Er is € 1,5 miljoen beschikbaar. Alle activiteiten moeten passen binnen de landelijke Beleidslijn Grote Rivieren: een veilig rivierengebied en de zorg voor droge voeten.

De eerste resultaten vanuit het fonds zijn al geboekt: initiatieven, waarbij natuurbeleving wordt gecombineerd met economische ontwikkeling. Zo is er al een informatiecentrum in de Maasbedding van de Oolderplas gebouwd en zijn er plannen voor een uitzichttoren in de Isabellagreend. Verder komen er nieuwe horecagelegenheden en een dagstrand.

Vanuit de verplichtingen in het kader van de Waterwet wordt als zogenaamde robuuste hoogwatermaatregel een doorgang gerealiseerd tussen Oolderplas en de Maas. Deze wordt mede bekostigd uit het Initiatievenfonds.

Terug naar overzicht