Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
12

Sectorplan Transport & Logistiek goedgekeurd

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het sectorplan Transport & Logistiek goedgekeurd. In het plan wordt in totaal € 30 miljoen uitgetrokken voor (om)scholing van medewerkers, begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk, extra leerwerkplekken voor jongeren en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongers en langdurig werklozen. De sector heeft het nu nog moeilijk door de crisis, maar heeft straks een tekort aan mensen doordat er veel werknemers met pensioen gaan. En als de economie verder aantrekt zijn er snel duizenden nieuwe chauffeurs nodig. De bijdrage van de minister is € 15 miljoen.

Via een link op de website van Stichting van de Arbeid kunt u de voortgang met betrekking tot de ingediende sectorplannen volgen.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het doel van deze regeling is het stimuleren en behouden van werkgelegenheid door middel van (inter)sectoraal maatwerk. Er is in totaal € 600 miljoen beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend in tijdvakken. Het tweede tijdvak is geopend van 1 april tot en met 31 mei 2014.

Terug naar overzicht