Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
12

Subsidieregeling voor scholing oudere medewerkers in meubelbranche

Om het voor bedrijven financieel aantrekkelijk te maken om ook oudere medewerkers te scholen, heeft opleidingsfonds SSWM een subsidieregeling opengesteld scholing van medewerkers van 50 jaar en ouder. Deze subsidieregeling is mede mogelijk gemaakt door het Sectorplan meubelindustrie en interieurbouw. De subsidieregeling bestaat uit twee onderdelen: er is een vergoeding voor de cursuskosten en voor het loonverlet.

De cursuskosten worden voor 80% vergoed. Daarnaast wordt er een bijdrage van 50% verleend in de loonkosten mits deze uren worden doorbetaald en onder de reguliere werktijd vallen. Bij e-learning cursussen wordt overigens geen loonverlet uitgekeerd.

Cursussen die branchebreed aangeboden kunnen worden (algemene scholing), komen in aanmerking voor subsidiering. Naast vakvaardigheidscursussen kan hierbij worden gedacht aan trainingen die specifiek passen bij oudere werknemers, zoals de training praktijkbegeleider en cursussen om de werknemer vitaal en inzetbaar te houden. Ook kunnen cursussen worden aangeboden die bijdragen aan de verbetering van de inzetbaarheid van de medewerker.

Cursussen dienen vooraf bij SSWM aangemeld te worden via het aanmeldingsformulier met daarop het scholingsplan. SSWM beoordeelt de cursus(sen) en geeft binnen 14 dagen uitsluitsel of de cursus voor deze regeling in aanmerking komt. De regeling heeft een looptijd tot 1 april 2016: scholing dient voor deze datum te zijn afgerond om voor subsidie in aanmerking te komen.

Terug naar overzicht