Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
12

Subsidie 'Jong en Oud' Primair Onderwijs: modelbrief beschikbaar voor jonge leraar

Met de subsidieregeling Jong en Oud uit het Sectorplan PO kunnen schoolbesturen 20% cofinanciering op de loonkosten van een jonge leraar ontvangen. Eén van de voorwaarden voor toekenning is dat een jonge leraar voorafgaand aan indiensttreding, geen reguliere betaalde betrekking heeft gehad. Een werknemersverklaring van de jonge leraar wordt hiervoor als bewijs gevraagd. Schoolbesturen kunnen hiervoor inmiddels gebruikmaken van een modelbrief.
Deze modelbrief kan ter beschikking worden gesteld aan jonge leraren, voor wie een schoolbestuur verwacht gebruik te kunnen maken van 'Jong en Oud'. In de modelbrief wordt met behulp van een eenvoudig schema uitgelegd wanneer wel of geen sprake is van een regulier betaalde betrekking. Ook is een werknemersverklaring bijgevoegd die de jonge leraar kan invullen.
De modelbrief is met name handig wanneer het schoolbestuur met terugwerkende kracht (tot 1 april 2014) voor meerdere jonge leraren subsidie wil aanvragen. De modelbrief en werknemersverklaring kunnen vervolgens worden geupload in de digitale aanvraagmodule van de subsidieregeling.
Jong&Oud is een financiële stimuleringsregeling waarmee een schoolbestuur loonkostensubsidie kan aanvragen. De regeling kent twee mogelijkheden:

U neemt een jonge, werkloze leraar in dienst. Deze jonge leraar wordt toegevoegd aan het bestaande team. Het schoolbestuur ontvangt 20% van de loonkosten van de startende leraar als subsidie. Een aanvraag kan worden ingediend tot 1 januari 2016;
U vervangt een leraar die met flexibel pensioen gaat door een jonge werkloze leraar. Bij vervroegde uittreding van een oudere werknemer ontvangt het schoolbestuur een subsidie van (maximaal) 50% van de RVU-heffing. Dit onder de voorwaarde dat de school een langdurig werkloze leraar in dienst neemt voor minimaal één jaar en minimaal 28 uur per week. Een aanvraag kan worden ingediend tot 1 april 2015.

Terug naar overzicht