Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
12

Extra kapitaal gereserveerd voor InnovationQuarter Zuid-Holland

Het ministerie van Economische Zaken en de provincie Zuid-Holland hebben een intentieverklaring ondertekend, waarin is afgesproken, dat beide partijen zich maximaal zullen inspannen om het participatiefonds InnovationQuarter (IQ) van aanvullend kapitaal te voorzien. Het Participatiefonds helpt veelbelovende en innovatieve MKB-bedrijven in Zuid-Holland aan financiering.

Het participatiefonds van IQ ging in 2014 van start en werd door de aandeelhouders gevuld met een bedrag van € 28 miljoen. Hiermee zijn verleden jaar de eerste investeringen aan innovatieve bedrijven gedaan. Voor 2015 worden meer investeringen verwacht, waardoor de kapitaalbehoefte toeneemt. Voor de komende jaren is naar schatting minimaal € 100 miljoen nodig.

Ministerie en provincie hebben afgesproken, bij een aanvullende storting een gelijk budget te zullen bijdragen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de werkelijke kapitaalbehoefte van IQ. Zuid-Holland heeft € 15 miljoen voor additionele stortingen gereserveerd.

Terug naar overzicht