Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
12

Europese call ERA-Net Plus Smart Grids open

De eerste call van het ERA-Net Plus Smart Grids is opengesteld. Aanvragen kunnen tot en met 8 april 2015 worden ingediend. Er is een budget van € 2,7 miljoen beschikbaar voor het aanstellen van Nederlandse onderzoekers in transnationale projecten. De Nederlandse deelname wordt door NWO en het TKI Switch2SmartGrids gefinancierd. De call is interessant voor onderzoekers op het vlak van Smart Grids uit zowel de bètawetenschappen als uit de sociale wetenschappen. De maximale bijdrage is € 1 miljoen.

De call beoogt Smart Grid technologie dichterbij implementatie te brengen, o.a. door opschaling, validatie, en replicatie. Projectvoorstellen moeten hierop aansluiten. Aanvragen kunnen ingediend worden voor onderzoek op de drie zogenaamde innovatielagen, namelijk stakeholder/adoption, market place en technology. Aanvragen die meerdere lagen beslaan hebben de voorkeur. Ook projecten met een duidelijke verbinding met demonstratieprojecten worden geprefereerd.

Onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen (universiteiten, TO2-instellingen en HBO's) kunnen samen met kennisinstellingen uit minstens één ander deelnemend land/regio projecten indienen. Elk consortium bestaat uit partners uit minstens twee aan het ERA-Net deelnemende landen/regio's. Het Nederlandse deel van een consortium bevat minstens één NWO-erkende universiteit/instelling.

Op 12 en 13 maart a.s. worden er in Wenen matchmaking bijeenkomsten georganiseerd. Partijen met interesse in matchmaking kunnen contact opnemen met NWO.

Terug naar overzicht