Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
12

NWO-oproep Onderzoek op Routes door Consortia 2024

Op basis van deze jaarlijkse oproep kunnen consortia aanvragen indienen die gezamenlijk uitdrukking geven aan de breedte en het vernieuwende karakter van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De ronde is erop gericht om onderzoek mogelijk te maken dat leidt tot wetenschappelijke en/of maatschappelijke doorbraken.

Het doel van de NWA-ORC 2024 oproep is het stimuleren van onderzoek uitgevoerd door kennisketenbrede en interdisciplinaire consortia, waarin onderzoekers samenwerken met relevante maatschappelijke (publieke en/of private) partners en waar relevant ook burgers. De vraagstelling van het onderzoek is gericht op de thema’s die zijn voorgedragen door NWA-routes en gebaseerd op één of meer van de 140 clustervragen.

Aanvragen worden ingediend door een consortium waarin de verschillende vormen van onderzoek in de kennisketen (fundamenteel, toegepast en praktijkgericht) zijn vertegenwoordigd.

Voor 2024 is een budget van € 94,5 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt in totaal maximaal € 6.750.000 per project. De minimale looptijd van het voorgestelde project is vier jaar en de maximale looptijd is acht jaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen: het aankondigen van initiatieven en een volledige aanvraag.

De deadlines voor de oproep 2024 zijn:

  • aankondigen van initiatieven: 9 april 2024;
  • volledige aanvragen: 1 oktober 2024.

Terug naar overzicht