Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
12

NWO gaat door met 'Promoties in de geesteswetenschappen'

Promoties in de geesteswetenschappen is een belangrijke springplank voor jonge onderzoekers naar een wetenschappelijke carrière. Het is gebleken dat het programma voorziet in een grote vraag naar promotiebeurzen in de geesteswetenschappen. Daarnaast zijn de promotietrajecten succesvol en van grote waarde voor de faculteiten waarbinnen ze worden uitgevoerd. Het veld heeft aangegeven veel belang te hebben bij de voortzetting van het programma, aldus NWO.

Het programma wordt gefinancierd door het Programmabureau Duurzame Geesteswetenschappen en NWO Sociale en Geesteswetenschappen. Het programmabureau draagt jaarlijks € 2 miljoen bij. NWO verdubbelt dit bedrag. Hierdoor is er vanaf 2025 jaarlijks € 4 miljoen beschikbaar voor het programma. Daarnaast dragen de indienende faculteiten zelf 20% per gehonoreerd project bij.

De voorwaarden voor indiening blijven in principe ongewijzigd. Het Programmabureau Duurzame Geesteswetenschappen en NWO gaan in overleg over de precieze vormgeving van de toekomstige rondes.

De ronde van 2024 loopt momenteel en er kan nog tot 27 februari 2024 worden ingediend. De volgende ronde wordt naar verwachting in het najaar van 2024 gepubliceerd. De deadline voor het indienen van aanvragen is in het voorjaar van 2025.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/nieuws/voortzetting-promoties-in-de-geesteswetenschappen

Terug naar overzicht