Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
11

Filmfonds publiceert nieuwe financiële en productionele protocollen

Het Nederlands Filmfonds hanteert een standaard Financieel & Productioneel Protocol dat van toepassing is op de subsidieverlening aan filmproducties en filmactiviteiten. Daarnaast heeft zij een protocol dat specifiek van toepassing is op de Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland. Gelijktijdig met de aanpassingen in de reglementen zijn ook de twee protocollen geactualiseerd. Zo zijn onder meer een aantal verduidelijkingen doorgevoerd.

De vernieuwde protocollen zijn hier te vinden. Onder meer is nu omschreven wanneer een bepaalde sjabloon-begroting van toepassing is, op welke post bepaalde financieringskosten geboekt dienen te worden en wat van belang is bij de onderbouwing van de marketing- en distributiestrategie van een filmproductie. Ook wordt er op gewezen, dat aanvragen voor eenzelfde project niet gelijktijdig bij verschillende regelingen kunnen worden neergelegd. Een aanvraag voor hetzelfde project wordt namelijk pas in behandeling genomen wanneer er een besluit is genomen op een lopende aanvraag voor het betreffende project. In sommige gevallen zijn data of percentages iets gewijzigd zodat de betreffende bepaling beter aansluit op de praktijk.

De richtbedragen in hoofdstuk 2 van het reguliere protocol worden voor een aantal categorieën aangepast. Het gaat daarbij om verhogingen van bepaalde maximumbijdragen en om de nieuwe aanvraagmogelijkheid voor productiesteun aan korte films tot 60 minuten van beginnende makers. De bepalingen rond de distributiesteun aan filmproducties met een bioscoopuitbreng in Nederland wijzigen zodra het deelreglement Distributie is goedgekeurd.

In het hoofdstuk over titelvermelding, de ident en het logo van het Fonds staan de actuele eisen per subsidiesoort omschreven. In het Financieel & Productioneel Protocol Stimuleringsmaatregel is een checklist voor (tussentijdse) financiële verantwoording opgenomen. Deze checklist was al beschikbaar via de website maar staat voor de volledigheid nu ook in het protocol.

Terug naar overzicht