Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
11

NWO-oproep voor onderzoek naar verduurzaming visserij

NWO heeft een oproep geopend voor het programma Onderzoek voor Duurzame Visserij-KOT (ODV-KOT). Vanuit dit programma worden kortlopende onderzoeksprojecten gefinancierd die bijdragen aan de verdere verduurzaming van de primaire visserij.

Doel van ODV-KOT is het ondersteunen van onderzoek dat nieuwe kennis vergaart voor de ontwikkeling of verbetering van een innovatieve techniek, procedé of dienst ten bate van de primaire visserij. Ook voor onderzoek dat leidt tot een versnelde toepassing van een innovatie kunnen aanvragen ingediend worden. Verwacht wordt dat aanvragen voor onderzoeksprojecten aansluiten bij de behoefte van de visserijsector en binnen één of meer van de volgende innovatiedomeinen vallen:

  • verlagen footprint visserij;
  • selectieve vismethoden;
  • alternatieve vismethoden.


Wetenschappers in dienst van (technische) universiteiten in het Koninkrijk der Nederlanden, en instituten die in aanmerking komen voor financiering door NWO, kunnen een aanvraag indienen. Daarbij kunnen onderzoekers in dienst bij Hogescholen of een van de TO2-instellingen als medeaanvrager optreden. De aanvragen worden in samenwerking met één of meerdere partijen uit de visserijsector opgesteld met het oog op gezamenlijke uitvoering van het project. Binnen de oproep kunnen aanvragers hun naam koppelen aan maximaal drie voorstellen, waarvan aan maximaal twee voorstellen als penvoerder.

Voor de oproep is een totaalbudget van € 2,2 miljoen beschikbaar voor kortlopende onderzoeksprojecten van maximaal twee jaar. Per voorstel kan NWO-financiering van maximaal € 350.000 worden aangevraagd. Projectspecifieke kosten voor personeel, goederen en diensten en kennisbenutting kunnen worden gefinancierd uit het projectbudget.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 18 februari 2020 (14:00 uur) en worden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en op utilisatiepotentie binnen de visserijsector.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/ttw/onderzoek-voor-duurzame-visserij---korte-onderzoekstrajecten-odv-kot/onderzoek-voor-duurzame-visserij---korte-onderzoekstrajecten-odv-kot.html

Terug naar overzicht